Marijke Venghaus

Lid sinds: 1986; opgezegd 2009, comeback 2016
Geboortedatum: 6 maart 1944

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zo luidt een bekend gezegde. Het zit blijkbaar in de aard van het beestje. Had ik in 2009 verschillende redenen om na heel veel mooie Snipperjaren mijn lidmaatschap op te zeggen, heb ik mij in januari 2016 weer als lid aangemeld.

Na een heerlijke gastrol in Moord in de Kerststal (2015), ging het namelijk toch weer kriebelen. Een van de redenen om destijds op te zeggen was omdat ik in mijn afstudeerperiode aan de Kunstacademie zat. Toneel en schilderen, het ging een beetje erg door elkaar lopen. Ik heb toen de keuze gemaakt met toneel te stoppen. Tenslotte had ik er op dat moment zo’n 33 jaar opzitten, eerst bij de Ambachtslieden, vervolgens bij Snippers en tussendoor ook nog enkele jaren bij het Breda’s Toneel.

Tja, en dan sta je ineens weer op de planken en ervaar je opnieuw dat haast vergeten geweldige gevoel van het publiek te mogen vermaken. En dat samen met een fantastische groep gedreven mensen. Want wat is Snippers toch nog steeds, wellicht meer dan ooit, een leuke club met mensen die niet alleen hart voor toneel hebben maar vooral ook elkaar een warm hart toedragen.

Terug naar leden