Agenda

5 mei snippers theater etten-leur oorlog

 

……maar allen hadden een naam…

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Noord-Brabant werd bevrijd van de Duitse overheersing. Dat feit gedenkt Snippers rond de 4/5 mei viering met een speciale voorstelling.

Snippers vertelt in deze aangrijpende voorstelling het verhaal van de jodin Miriam die bevriend was met Anne Frank. Hoewel liefdevol opgevangen door verzetsstrijders, werd ook zij tenslotte opgepakt en weggevoerd.

Als enige van haar hele familie overleefde zij de dodenkampen, mede – zoals ze zegt – door de kracht en liefde die zij van de verzetsstrijders ontving. “Die kracht nam ik mee en deelde die met alle vrouwen vergaard in Auschwitz.”

Een voor een stappen Snippers in hun rol: van angstig kind, van wanhopige moeder, van verzetsstrijder …. van nazisoldaat…
Eerbetoon

Met deze voorstelling wil Snippers een bijdrage leveren aan het in standhouden van de herinnering aan de slachtoffers van de Holocaust. Juist omdat er nog maar weinigen zijn die de verschrikkingen uit de eerste hand kunnen navertellen. Voor de leerlingen van het Markland College wordt op 17 april een speciale voorstelling gespeeld.
Gedichten

De verhaallijn wordt afgewisseld met gedichten van slachtoffers van de Holocaust.

Een bijzondere en indringende voorstelling, die u – zeker in het kader van de 4 en 5 mei viering – niet mag missen. De regie is in handen van Corné Bouwmeester.

Voorstellingen:

Vrijdag 3 mei, aanvang 20.30 uur
zaterdag 4 mei, aanvang 20.30 uur;
zondag 5 mei, aanvang 15.00 uur

Naar: Kaarten bestellen
Entree: 10 euro
Locatie: Theaterzaal de Vlakte, Hotel de Borgh, IJshof 1, 4761 BE Zevenbergen