Over Snippers

Sinds de oprichting in 1985 mag Tejatergroep Snippers zich de meest veelzijdige theatergroep van Zevenbergen noemen. Wij brengen een zeer gevarieerd repertoire. Zo voldoen wij aan het bij de oprichting gestelde doel: het brengen van theater in een zo breed mogelijk aanbod.

Meestal spelen we twee producties per jaar: in het najaar en in het voorjaar. Wij gaan graag de uitdaging aan als het gaat om stukken die binnen het amateurtoneel als ‘moeilijk’ worden ervaren. We spelen van drama tot vrolijke familievoorstellingen.

Ook andere vormen van theater zijn ons niet vreemd, zoals eenakters, straattheater, theater op locatie, e.d. Daarnaast vinden we het altijd leuk om desgevraagd een theatrale bijdrage te leveren aan evenementen in en buiten Zevenbergen.

Ons ledental schommelt rond de twintig leden. Waar de meeste amateurgezelschappen een chronisch tekort aan mannelijke leden hebben, telt Snippers – hoe luxe is dat – meer mannen dan vrouwen. Herkomst, opleiding, leeftijd, achtergrond en geaardheid spelen in onze club geen enkele rol. We zijn immers losse snippers! Maar samen vormen we een heel hechte club met maar één doel voor ogen: een mooie voorstelling op de planken zetten.

De repetities vinden plaats op maandagavond in theaterzaal De Vlakte in De Borgh. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde regisseurs.

Geschiedenis

Naast de bestaande toneelvereniging bestond in Zevenbergen in de jaren tachtig behoefte aan een tweede, wat veelzijdiger theatergezelschap. Op een oproep in de krant reageerden 23 belangstellenden. Zij kwamen op dinsdag 25 februari 1985 bijeen en nog dezelfde avond werd Tejatergroep Snippers opgericht.

Omdat de meeste leden geen ervaring hadden, ging aan de eerste uitvoering op 12 april 1986 een intensieve periode van speltrainingen vooraf. Aanvankelijk vonden de repetities en uitvoeringen plaats in gemeenschapshuis De Schakel.

Jarenlang leefden we in het ongewisse over het voortbestaan van dit gebouw. Toen De Schakel in 2005 inderdaad ter ziele ging, was het Tejatergroep Snippers die een groots afscheidsspektakel organiseerde, waarbij alle gebruikers en lokale overheid betrokken werden.

We verplaatsten onze activiteiten naar theaterzaal De Vlakte in De Borgh. Een noodgedwongen stap waar we nooit spijt van hebben gehad. Integendeel: hier is Snippers uitgegroeid tot een amateurgezelschap met een meer dan uitstekende naam binnen het landelijke amateurtoneelcircuit.

Lid worden

Is je belangstelling gewekt en overweeg je lid van onze club te worden, vul dan het formulier hieronder in of neem contact op met het secretariaat: Karin: 06 3036 2667. We kunnen dan een afspraak maken om een te komen kijken. Wij repeteren op de maandagavond. Je moet er wel rekening mee houden dat er sprake kan zijn van een wachtlijst.

Als lid van Tejatergroep Snippers heb je niet altijd een rol. Maar naast het spelen, zijn er ook andere zaken die gedaan worden, denk aan decor opbouw, roetveeg Piet spelen of kledingcommissie.