De Optocht

Experimenteel theater op locatie, gebaseerd op de film The Farewell Party

Datum: Juni 2018
Genre: Tragikomedie
Schrijver: Sharon Maymon
Bewerking: Corné Bouwmeester en Ruud in ‘t Veld
Regie: Corné Bouwmeester

De Optocht is een zwarte komedie met als thema euthanasie. Het stuk volgt min of meer de verhaal¬ lijn van de Israëlische film The Farewell Party. De jonge Max is doodziek en wil niet verder leven. Zijn vrienden kunnen dit niet aanzien en broeden op een mogelijkheid hem uit zijn lijden te verlossen zonder beschuldigd te worden van hulp bij zelfdoding.

Yehezkel ontwerpt in het geheim een machine waarmee Max, op een humane manier zelf een einde aan zijn leven kan maken door een knop in te drukken. De opzet slaagt, maar de problemen ontstaan als anderen met een doodswens er lucht van krijgen en eveneens van de machine gebruik willen maken.

Als de eigen partner van de ontwerper zijn hulp inroept, staat hij voor een enorm dilemma. Op Snippers’ eigen wijze en met de nodige luchtigheid, wordt op boeiende wijze vorm gegeven aan dit actuele thema.

Met een wel heel bijzondere voorstelling in de kerk van Stichting Emmaus in Langeweg ging Snippers weer een stap verder. Ook de totstandkoming van de voorstelling was vernieuwend.

Vanuit een bestaand raamwerk werkten de spelers zelf hun teksten verder uit, terwijl regisseur, Corné Bouwmeester, de scènes en filmbeelden ‘monteerde’.

Dit heeft geleid tot een montagevoorstelling, opgedeeld in losse scènes die aan het publiek voorbijtrekken en zo het verhaal uitrollen.

Naar fotoalbum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *