Liesbeth van der Zel

Lid sinds: 1994
Geboortedatum: 29 juli 1965

Als geboren en getogen Noord-Hollandse (Westfries om precies te zijn) ben ik in 1991 vanwege het werk van mijn partner in Zevenbergen terecht gekomen. Na een paar jaar ‘inburgeren’ via buren, school van de kinderen en sporten, leek het mij leuk om er nog iets bij te gaan doen.

Ik was altijd al een liefhebber van toneel geweest en in het voorjaar van 1994 ging ik samen met een vriendin een keer kijken bij een repetitie van Snippers. Ik was meteen verkocht. Niet alleen vanwege het ‘toneel’, maar ook vanwege de mensen. Ze waren bezig met de repetities van Heksenkring, een straattheaterstuk met heksen en trollen. Iedereen bewoog zich zo vrij en gemakkelijk, de omgang met elkaar was vriendschappelijk, er werd gepraat, geluisterd en gelachen; hier wilde ik bij horen. En zo geschiedde…

Inmiddels dus al meer dan twee decennia lid en nog steeds met heel veel plezier. Mijn eerste rol speelde ik in het stuk De Cactusbloem en daarna zijn er nog velen gevolgd, zowel in avondvullende producties als in straattheater. De eerste leesrepetities, het uitdiepen van personages, discussiëren over vorm en inhoud, de toneelvloer op, de emoties, de interactie met je medespelers, nadenken over decor en muziek; het is telkens weer een prachtig nieuw avontuur. Ik hoop dit nog heel lang te kunnen doen.

Terug naar Leden