Peer Cox

Lid sinds: 1999
Geboortedatum: 13 juli 1958

Al sinds de vorige eeuw lid van deze prachtige toneelvereniging. Gestart met decorbouw en allerlei andere werkzaamheden achter de schermen.

Op een gegeven moment gevraagd om mee te spelen. In die tijd was er nog een mannen tekort, wat ondertussen wel is veranderd. Met kleine rolletjes wat ervaring opgedaan en gemerkt dat in de loop der jaren, ook al ben je geen natuurtalent, toch tot een aanvaardbaar resultaat kan komen.

Het fijne van toneelspelen zit voor mij toch vooral in het met de totale groep naar een voorstelling werken waar meer of minder mensen een avond of middag mee worden vermaakt. Het hoeft zeker niet altijd lachen te zijn, een traan is voor ons ook een teken dat we het goed hebben gedaan.

Daar komt nog bij dat ik in mijn baan als projectmanager in Rotterdam ook nog steeds dankbaar gebruik maak van wat ik leer en ervaar tijdens het toneelspelen. Ook daar is toneelspelen van grote, toegevoegde waarde.

Ik hoop nog lange tijd mijn kunsten te kunnen blijven vertonen. Jammer genoeg ben ik niet meer geloofwaardig als viriele, dynamische jongeman, maar gelukkig zijn er vaak ook wat oudere mannen of opa’s nodig in een stuk.

In toneel is zoveel mogelijk. Zo kon ik recent in het stuk Robin Hood binnen twee uur van een arme boer veranderen in Koning Richard Leeuwenhart. Wie wil dat nu niet.

Terug naar Leden