Ruud in ‘t Veld

Lid sinds: 2016
Geboortedatum: 4 november 1958

Geboren en getogen in Westmaas, een klein dorpje in de Hoeksche Waard. Westmaas had een rijk verenigingsleven. De lokale muziekvereniging nam daar, en binnen ons gezin, een niet onbelangrijke plaats in. Wekelijks musiceren en jaarlijks een muziekuitvoering met aansluitend een toneeluitvoering.

Mijn ouders waren beiden liefhebbers van muziek en toneel. Bijna jaarlijks namen zij een rol voor hun rekening. De repetities vonden regelmatig bij ons thuis plaats. De gezelligheid onderling en het met elkaar iets creëren staat in mijn geheugen gegrift.

De mooiste ervaring uit die tijd was het samen met mijn moeder op de planken staan. De liefde voor toneel is zeker in mijn vroege jeugd ontstaan.

Mijn werkzame leven heb ik doorgebracht bij defensie. Deze keuze beperkte de mogelijkheden om actief deel te nemen aan het verenigingsleven, van toneelspelen kwam niets meer terecht. Enige jaren geleden heb ik afscheid genomen van defensie en ontstond er weer ruimte voor andere dingen.

In november 2015 vond mijn eerste kennismaking met Tejatergroep Snippers plaats. Op dat moment waren de repetities voor Moord In De Kerststal in volle gang. Het was fantastisch om te zien en ervaren hoe ernaar gestreefd werd om het beste in elkaar naar boven te halen en samen een mooie productie op de planken te brengen. Gegrepen door de inzet, het enthousiasme en de saamhorigheid heb ik mij niet eens meer afgevraagd of ik lid zou willen worden. Vanaf 1 januari 2016 mag ik deel uitmaken van Tejatergroep Snippers en daar ben ik trots op!

Terug naar Leden