selma ann louis theater zevenbergen

Selma Ann Louis

Datum: 15, 16, 23 en 24 november 2019
Genre: roadmovietheaterspektakel
Schrijver: Nathan Vecht
Regie: Iris van Rooij

Zullen we het overdoen? Gaan we ‘back on the road’?

De keurige regeltante Ann laat een dominante moeder, dochter én overspelige echtgenoot over zich heenlopen. Flirterige Selma twijfelt over haar burgerlijke vriendje en lonkt naar de vrijheid van een rock-’n-roll-leven. Wereldvreemde wetenschapper Louis heeft de gordijnen altijd dicht en woont samen met zijn leguaan, Desire.

Deze jeugdvrienden komen elkaar na 37 jaar bij een begrafenis weer tegen en besluiten spontaan de roadtrip, die ze ooit maakten, over te doen. Als Ann per ongeluk een man neerschiet, slaat het trio op de vlucht. Tijdens de roadtrip die volgt en hun pogingen uit handen te blijven van de politie, werken ze zichzelf steeds verder in de nesten. Ook worden ze pijnlijk geconfronteerd met hun nooit ingeloste dromen. Ze besluiten hun ketenen los te gooien en alsnog hun dromen achterna te reizen.

In Selma Ann Louis, een knipoog naar de roadmovie Thelma & Louise uit 1991, gaat het niet om de bestemming, maar om de weg ernaartoe. Een absurd theaterspektakel, met zeer uitgesproken karakters, dat een mooie levensles in zich draagt: Maak je vooral niet te druk en leef!

Naar fotoalbum
Naar foto’s bestellen – Marcel Otterspeer fotografie