festen snippers zevenbergen

Festen

Avondvullend stuk

Datum: 5, 6, 11, 12 november 2016
Genre: Drama
Schrijver: script door Thomas Vinterberg, co-writer Mogens Rukov
Regie: Hans Hollander

Zoals ieder jaar zal de volledig geslaagde Hugo Hansen samen met zijn geliefde familie en vrienden zijn verjaardag vieren in hotel de Borgh in Zevenbergen. De ceremoniemeester heeft alles tot in de puntjes verzorgd en het ervaren team van de Borgh staat klaar om te bedienen.

Het zal niemand aan hapjes of drankjes ontbreken. Maar als zoon Michiel ongenodigd op het feest verschijnt en zoon Christian het woord neemt voor zijn speech, neemt het feest een totaal andere wending en tonen de aanwezigen langzaamaan hun ware gezicht. En wat is er eigenlijk gebeurd met dochter Linda?

Tejatergroep Snippers speelt haar eigen versie van het beroemde ‘Festen’, waarvan de filmversie van de Deense cineast en regisseur Thomas Vinterberg meer dan 27 prijzen ontving. De film werd onder meer geprezen door de hoge mate van realiteit. Een toneelversie van Festen is in Nederland gespeeld door De Ploeg met onder andere Peter Heerschop en Viggo Waas.

Voor dit toneelstuk ging Snippers een bijzondere samenwerking aan met Hans Hollander, die heeft geregisseerd in navolging van theater theoreticus Stanislavski. De acteurs leerden spelen alsof het echt is en hebben geoefend zich altijd bewust te zijn van het ‘hier en nu’. Ook de uitvoering wordt een unieke ervaring omdat het stuk in de zaal gespeeld wordt en je dus als kijker onderdeel uitmaakt van het feest.

Naar fotoalbum

Video teaser: Festen