spelers kijken naar de maan -schone schijn zevenbergen

Schone Schijn

Datum: juni 2023
Genre: Tragikomedie
Schrijver:
Regie: Corné Bouwmeester

Wat als al jouw berichten hardop worden voorgelezen?

Het is de avond van de maansverduistering. Zeven vrienden die elkaar door en door kennen komen samen voor een gezellig etentje. Het gesprek komt op de vriend van de ex van Pepijn. Hij is vreemdgegaan en zij is daar achter gekomen door in zijn telefoon te kijken. Dit brengt Eva – psycholoog – op een idee: Wat als we elk inkomend bericht op onze telefoon hardop aan elkaar voorlezen?

Iedereen wordt een beetje ongemakkelijk. Toch besluit de vriendengroep het experiment aan te gaan, want: ‘We hebben toch geen geheimen voor elkaar?’

De telefoons komen op tafel, het eten wordt opgediend en de drank ingeschonken. Langzaam beginnen de appjes, Facebookberichten en belletjes binnen te stromen. Ze worden stuk voor stuk met elkaar gedeeld. En terwijl de maansverduistering vordert, komen de onderlinge relaties binnen de vriendengroep in een heel ander licht te staan…

Schone Schijn gaat over onze mobiele telefoon: de zwarte doos van ons leven. We zijn ermee vergroeid. Wie toegang heeft tot ons mobieltje, heeft toegang tot onze geheimen. Wat gebeurt er als we deze zwarte doos openen te midden van onze vrienden?

Eén toneelstuk, twee casts

Regisseur Corné Bouwmeester geeft een unieke wending aan deze productie. Snippers voert het stuk op met twee verschillende casts. Een cast met spelers van Generatie X (opgegroeid zónder mobiele telefoon). En een cast met Millennials (opgegroeid mét mobiele telefoon). Eén toneelstuk, twee casts, twee totaal verschillende theaterbelevingen. Om dit te ervaren geven we de echte theaterliefhebber korting op een combikaartje. Je bent dan welkom bij uitvoeringen van beide casts.

De Spelers

Generatie X

Ton Santbergen
Monique Schoneveld
Merel Minou de Regt
Peer Cox
Sonja van Liesdonk
Ruud in ‘t Veld
Liesbeth van der Zel
Maurits Vroombout

Personages

Rick
Eva
Sofia
Luuk
Charlotte
Cas
Bianca
Pepijn

Millennials

Jasper Starke
Kim Brouwers
Sofie Kremers
David van Viegen
Fabiënne de Kok
Max van Liesdonk
Demi van Run
Niels de Visser

Generatie X (opgegroeid zonder mobiele telefoon)
Millennials (opgegroeid met mobiele telefoon)

Naar fotoalbum